Malzemeler:
Pandispanya için: (24 cm'lik kalıp için)
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1/2 Türk kahvesi fincanı kaynar su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
150 gr. beyaz çikolata
Çikolata sos için:
1 paket hazır krema (200ml)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 paket kare çikolata
Yapılışı: 4 adet oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri de ilave edip mikserde köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından kaynar suyu, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz. Önceden yağlayıp hafifce unlamış olduğumuz yuvarlak kek kalıbımıza ya da kilitli kabımıza karışımımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika (mutlaka kürdan testi yapın) kadar pişiriyoruz.
Pandispanya pişerken beyaz çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyuyoruz. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca, bir kaç kez karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Çikolatamızı ekleyip hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlıyoruz. Karışım ılınınca 5 dakika kadar mikserle kremamızı çırpıyoruz.
Bu arada pastanın en üst kreması, çikolata sos için bir paket krema ile tereyağı küçük bir kapta tereyağ eriyene kadar ısıtıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra küçük parçalara böldüğümüz çikolatalarımızı kremanın içine katıp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pandispanya piştikten sonra kalıbımızdan çıkartıp soğutuyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Düzgün şekil alması için yine pandispanyamızın alt tabanını kelepçeli kalıbımıza yerleştiriyoruz ve hazırlamış olduğumuz beyaz çikolatalı kremamızı üzerine sürüyoruz, diğer kestiğimiz pandispanyayı üstüne kapatıyoruz. Çikolata sos olarak hazırladığımız karışımımızıda pastamızın en üstüne döküp dolabımızda 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun...
oooffff! bu ne cazibe! harika görünüyor. nasıl canım istedi anlatamam. hemen alıyorum tarifi. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık pasta bir harika...güllerinde çok hoş,mis gibi kokuyolar...selamlar,afiyet olsun :)
YanıtlaSilHarika gözüküyor,ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖZÜKÜYORRR :)
YanıtlaSilBLOGUNUZU UZUN ZAMANDIR TAKİP EDİYORUM VE ÇOK BEĞENİYORUM BENİMDE ÇOK YENİ BİR BLOGUM VAR EĞER GİDİP BAKARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM SEVGİLERİMLE :)
http://cafelondon.blogspot.com !!
Süper görünüyor, ellerinize sağlık. Tam yazmaya niyetlendim ama gördüm ki beni aşıyor. :))
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız içinn tşk ederim:)
YanıtlaSil