15 Temmuz 2012 Pazar

MARMELATLI KURABİYE


Dün arkadaşlarımızla gittiğimiz piknik için alel acele hazırlanmış kurabiyelerim, o kadar beğenildiki kalan son 4 taneyi de arkadaşım eve götürdü. Çok çabuk piştikleri için kısa sürede hazırlayabilirsiniz.


Malzemeleri: (40 kurabiye için)
1 yumuşak tereyağ veya margarin (250gr)
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)

1 su bardağı dövülmüş fındık
Aldığı kadar un
Böğürtlen veya kızılcık marmelatı


Yapılışı: Marmelat ve fıdığın yarısı hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarımızın ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz. 175-180C'de önceden ısıttığımız fırında kurabiyelerimizi 15-20 dakika pişirdikten sonra biraz soğutup ortalarına marmelatımızı yerleştiriyoruz. İsterseniz servis yapacağınız kadarına marmelat koyup diğerlerini cam kavanoz da bir kaç gün saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. ellerine sağlık,nefis görünüyor,limonatamın yanına kalmamış ama aldım tabaktan haberin olsun:)
    güzel pazarlar,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Yapması pratik olmalı. Dediğin gibi çabucak hazırlanabilir. Görüntüsü de çok hoş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil