22 Ekim 2012 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


 
Fazla lafa gerek yok kıyır kıyır bir kurabiye tarifi...

Malzemeler:
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 yumurta (beyazını ayırıyoruz)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su barağı hindistan cevizi


Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına yumurtanın sarısını, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve 4 yemek kaşığı hindistan cevizini karıştırıyoruz. Karışımımıza yavaş yavaş unu ilave edip eele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz önce yumurtanın beyazına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derece de 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.