24 Aralık 2012 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ KURABİYE (PRATİK KURABİYE)

Bence ve emin bu tarifi okuduktan sonra sizce de kurabiyelerin en pratiği, eh daha pratiği var diyorsanız hodri meydan :) İşin şakası bir çırpıda hazırlanan hem göze hemde damağa hitap eden bir kurabiye. O zaman afiyet olsun...
 
Malzemeler:
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
3su bardağı un
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı: Sıvıyağımızı derin bir kaba alıyoruz. Üzerine krem şantiyi toz halde ekleyip bir çatalla birbirlerine karışıncaya kadar biraz çırpıyoruz.
 
Unu ekleyip, hamur toparlanıncaya kadar yoğuruyoruz.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayoruz, yağlı kağıt sermiş olduğumuz yada yağladığımız bir tepsiye kurabiyelerimizi bir parmak boşluk kalacak şekilde diziyoruz.
 
Herbirinin üzerine çatalla bastırarak şekil veriyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerin altına bakarak, pişip pişmediğini anlayabilirsiniz eğer altları hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ama bekledikçe sertleşiyor. Yani birazcık sabır :)
 
Kurabiyelerimiz soğuyunca üzerlerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiyoruz.

11 yorum:

  1. Krem şantiyle kurabiye, güzelmiş :), pratikmiş de dediğin gibi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ben bu kurabiyeyi merak ediyorum,sanki un kurabiyesi görünümü veriyor.Benziyor mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benziyor, ağızda dağılıyor, isterseniz içine damlasakızlı vanilin(1 çay kaşığı) veya fındık koyabilirsiniz.

      Sil
  3. Ellerine saglik canim.cok lezzetli gorunuyor..Malzeme ne kadae az

    YanıtlaSil
  4. pratik bir tarifmiş tadı nasıl acaba deneyip göreçeğiz eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Ben yaptim tas gibi cok kotu bir kurabiye bu. Lezzetini begenmedim. yag kokuyor. vAnilin mutlaka konulmali en azindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unu dolu dolu koymamak gerekiyor, belki ondan sert olmuştur. Ben yaparken yarım paket damlasakızlı vanilin koyuyorum, dediğiniz gibi daha lezzetli oluyor.

      Sil
  6. ellerinize sağlık gayet başarılı bir tarif pratik yemeklerinizi gayet başarılı buldum.

    YanıtlaSil