19 Aralık 2012 Çarşamba

ÜÇ BİBERLİ VEJETERYAN PİZZA

Kahvaltı keyfinize eşlik edebilecek bir pratik bir pizza, biz sevdik.

Malzemeler:
1 adet küçük yumurta
65 gr  margarin veya tereyağı (paketin 1/4 ü)
3/4 su bardağı süt
1/2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
tuz
 
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
Yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı: Tereyağımızı eritiyoruz. ayrı bir kapta elenmiş unumuzun ortasını havuz gibi açıp, sütü, eritip ılıttığımız tereyağını, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuruyoruz. 15 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz.
 
Pizzamızın hamuru dinlenirken, üzerine koyacağımız malzemeleri doğruyoruz. Domatesin kabuğunu soyuyoruz ve tavla zarı kalınlığında doğruyoruz. 
 
Tepsimizi çok az bir yağ ile yağlayıp, unluyoruz. 
 
Hamuruzu tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak yuvarlak bir hamur elde edelim Kenarlarını isterseniz biraz yükseltebilirsiniz.
 
Hamurumuza çatalla yaklaşık 10-15 yerinden delikler açıyoruz.
 
Üzerine sıvıyağ ile inceltmiş olduğumuz salçayı sürüyoruz.
 
Domates, biberleri ve siyah zeytinleri hamurumuzun üzerine eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Tepsiyi alıp ve kaşarları üzerine serptikten sonra kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha fırınlıyoruz. Sıcak sıcak yiyoruz. Afiyet olsun.
 
Görüntü kadar lezzeti de güzel