Annanemin ellerine sağlık, börek çok lezzetliydi.
Malzemeler:
1 kilo yufka
1 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
100 gr kıyma
Sıvıyağ
Pulbiber, tuz
Üzeri için:
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Yaplışı: İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Öncelikle ıspanağı iyice
yıkayıp doğruyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar
kavruyoruz ve kıymamızı ilave ediyoruz. Kıymada biraz kavrulunca iyice süzülmüş olan ıspanağı üzerine ekliyoruz ve ıspanaklar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Tuz ve pulbiberi ekleyip iyice karıştırıp altını kapatıyoruz.
Yufkalarımızı ikiye bölüyoruz.
Mutfak tezgahımıza serdiğimiz yarım yufkanın düz kısmına ıspanaklı harcımızı yayıyoruz ve rulo haline getiriyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine rulo haline getirdiğiniz yufkalarımızı, tepsinin ortasından başlayarak içten dışa doğru sarıyoruz. Bu işlem sonunda yufkamız tepside gül şeklini alacak. İç harcını katıp rulo yaptığımız diğer yufkaları da tepsimizdeki gülün etrafına sarıyoruz. Kocaman bir gül elde ediyoruz.
Şimdi üzeri için hazırladığımız sosumuzu sardığımız yufkaların üzerine sürüyoruz.
Böreğinizi 180 derece fırında yaklaşık 40-45
dakika pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için altının ve üstünün nar gibi kızarmış olmasına bakıyoruz. Afiyet olsun.
nefis olmuş,annenın ellerıne saglık sizlerede afiyet olsun.
YanıtlaSil:) teşekkürler
Silanneanneciğine hürmetler...
YanıtlaSilileteceğim efendim:)
SilEllerine sağlık anneannenin, çok güzel görünüyor. En sevdiğimdir ıspanaklı.
YanıtlaSilbenimde ne sevfiğim ıspanaklı ama en zahmetliside o :)
SilAnneannelerin elinden daha da bir leziz olur börekler:)
YanıtlaSilAfiyet şifa olsun canım..
teşekkür ederim, evet onların ellerindeki lezzet ve pratiklik bir başka. onların var olması bile yetiyor aslında:)
Sil