9 Ocak 2013 Çarşamba

KOLAY PROFİTEROL VE BLOGUM BİR YAŞINDA


Yıllar önce Portakalağacı'nı keşfetmemle başlayan yolcuğum, ardından diğer bloglarla tanışmamla birlikte benide heveslendirdi blog yazmaya. Ama gözüm kesmedi böyle bir şeye, uzunca bir zaman eh benim gibi tembel biri için zor bir iş vesselam. Şu bilineki bu ben işi profesyonelce yapan blog yazarlarına hala hayranım. Benimkisi sadece bir eğlence, meşkale... Ama bellimi olur belki bir gün bende herkesin tanıdığı bir blog yazarı olabilirim (?) ne dersiniz :) Neyse bugün demetleyemek bir yaşında ve ben çok mutluyum.

Malzemeler:
Kreması için:
1 lt. süt
4 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağ
2 paket vanilya
1 kutu krema

Diğer Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1 paket fıstıklı çikolata (80gr.)
1 paket çikolata sos
1 su bardağı süt
1 paket krema

Yapılışı: İlk önce soğuması için çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Hazır çikolata sosunun arkasındaki tarifi dikkate almıyoruz, biz biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. Bir su bardağı sütle çikolata sosunu pişiriyoruz, altını kapatıp içine hazır kremayı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Ara ara sosumuzu karıştırmak üzere bir kenara alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Karıştırmazsak kabuk tutar.

Şimdi sıra kremamızda, bir tencereye süt, un ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıp içine hemen tereyağ, iki paket vanilya ve hazır kremayı boşaltıp iyice karıştırıyoruz.

Kremamız soğumadan hızlı bir şekilde içine daha önceden kırdığımız tuzsuz etimek parçalarını koyup karıştırıyoruz. Böylece etimeklerimiz yumuşamış olacaklar.

Kuplarımıza ilk önce ikişer kaşık çikolata sos koyup üstüne kremalı karışımımızdan ilave ediyoruz. Kalan çikolata sosumuzu kuplarımızın üstüne eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.

Kuplarımızın üstünü bir bıçak yardımıyla minik parçalara ayırdığımız çikolata parçaları ile süsleyip dolaba kaldırıyoruz. Kuplarımız iyice soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Orjinal tarif: Birsence'den

NOT: Dilerseniz bir kare borcamada yapabilirsiniz kolay profiterolü, ölçü tam geliyor.


12 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Bloğunun 1. yaş gününü de kutlarım.Daha nice yıllara.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Blogunun nice yaşları olsun canım benimkide yakınlaşıyor.Geçen sene tam da bu sıralar açayım mı diye kafada plan yapardım ne çabuk geçmiş zaman .Sizde iyi ki açmışsınız iyi ki var sınız.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) şimdiden sizin blogunuzun da 1. yaşı kutlu olsun...

      Sil
  3. Canim blogunun 1. yas gununu kutluyorum :) Bol bol yeni izleyicilere, lezzetli tariflere... :)

    YanıtlaSil
  4. Bloğunun 1. yaş gününü kutlarım.Daha nice yıllara.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Blogunda nice yıllara güzel tariflerle. Profiterol bu şekilde pratikmiş gerçekten, denemeli. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ellerine sağlık
    nice tariflerle nice senelere inşallah :)

    YanıtlaSil
  7. HAFTASONU MİSAFİRİME NASIL BİR TATLI YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA ARADIĞIM TATLI BURADAYMIŞ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) şimdiden misafirlerinize afiyet olsun ve sizede kolay gelsin.

      Sil
  8. bloğuna nice güzel paylaşımlar diliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Her birinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, sizin beğenilerinizle hep birlikte nice yıllara inşallah...

    YanıtlaSil
  10. Mutlu yıllar :) Daha nice yıllar, nice güzel tariflerle yazarsın dilerim.
    Profiterol harika görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil