20 Ocak 2013 Pazar

PATATES YEMEĞİ


Pratik bir patates yemeği tarifi sizlere. Suyu koyana kadar yemeği sarartmak, her seferinde tencerenin başına gidip  karıştırma derdi yok bu yemekte. O yüzden bu patates yemeği benim sık yapılanlar listemde...

Malzemeler:
4 tane orta boy patates
100gr kıyma
1 tane küçük boy kurusoğan
1 tane sarımsak
2 tane sivribiber
1,5 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynamış su
Tuz, pulbiber
Sıvıyağ

Yapılışı: Tenceremize yemeklik doğrandığımız soğanı ve yağı koyup kavuruyoruz. Biberleri ince ince doğruyoruz, soğanlara ekliyoruz. Biberler yumuşayınca kıymamımızı ekliyoruz. Kıymalarımız kavurulunca içine salçayıda ekleyip bir kaç saniye çeviriyoruz. Patatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz. Tuzu, pulbiberi ve kaynamış 2 su bardağı suyuda ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.