Arkadaşın eşi yapıp okula yollamış ve herkes tarafından çok beğenilmişti, bende misafirlerimiz için yaptım. Çocukların pek damak zevkine hitap etmesede büyüklerden tam not aldı.
Malzemeler:
200 gr tereyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Alabildiği kadar un
Dışı için: Mavi haşhaş
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı: Şerbet
için şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Şerbet
kaynayınca bir dilim limonu içine atıyoruz. 10 dakika kadar orta ateşte kaynatıp altını
kapatıyoruz. Şerbetimiz soğuk olacak.
Bir karıştırma
kabına şekeri, irmiği ve yumurtayı alıyoruz, tereyağını da ekleyip yoğuruyoruz.
Kabartma
tozu, vanilya ve aldığı kadar unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğuruyoruz. Hamur kıvam alınca en son kırılmış cevizlerimizi ekliyoruz.
Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
yuvarlıyoruz, mavi haşhaşa buluyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden
ısınmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırını kapatmadan önce pişip pişmediğini bir kontrol edin. Nasıl mı? Bir çatal yardımıyla kurabiyeyi kaldırabiliyorsanız dağılmıyorsa pişmiş demektir.
Tatlımızı
fırından alınca üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz, şerbeti çekince tatlımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun.
şehzadeler demek bunları yiyordu bizim neremiz eksik bizde yaparız yeriz elinize sağlık çok güzel görünüyor acaba mavi haşhaş yerine siyah koysak nasıl olur
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor denemeye değer::))
YanıtlaSilmutlaka deneyin yiyenlerin büyük bir kısmı sevdi bu tatlıyı.
SilKuzişimin ellerine sağlık, Melih beyle geldiğimizde isteriz bu tariften :) Eminim Zülal de bayılacak :P
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili kuzencim. Zülal hanımın doğum günü kutlu olsun...
Silelimi uzatip bir tane alicagim geldi:)))))))))
YanıtlaSilsevgiler
Afiyet olsun efendim:)
Sil