1 Nisan 2013 Pazartesi

KARAMEL DOLGULU KEK


Bu tarif Star Tv' de yayınlana Soframız programından tabi ben biraz değişiklik yaptım :) orjinal tarifte portakal rendesi de vardı aroma vermesi açısından, tabiki de hazır sos kullanılmıyordu, ben işi biraz pratikleştirdim.

Orjinal tarifin sosu; 1 kutu krema ile 200 gr çikolatanın ertilmesinden oluyşuyordu. O şekilde de muhteşem olacağına eminim ama ben karamel soslu yapmak istedim. Ben kekimi süslemeye fırsat bulamadım, siz isterseniz üzerini süsleyebilirsiniz. Ölçüyü de yarı yarıya düşürebilirsiniz.
 
Malzemeler: (40 adet)
4 yumurta
150gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 su bardağı şeker
1 kutu krema
4 su bardağı un
½ su bardağı  portakal suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat

 
Yapılışı: Şekerle yumuşamış tereyağımızı 2-3 dakika kadar çırpıp yumurtalarımızı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.

Yumurtalarla birlikte 5 dakika kadar çırptıktan sonra kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Mikseri kapatmadan yarım su bardağı portakal suyunu ekliyoruz.
 
Önceden elenmiş olan un, vanilya, kabartma tozu ve karbonat karışımını da ekleyip 3-4 dakika kadar daha çırpıyoruz ve mikserimizi kapatıyoruz.

En son kakaoyu ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla havasını söndürmeden karıştırıyoruz.

Kek hamurumuzu, kalıplarımıza kaşık yardımıyla paylaştırıyoruz.

180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Keklerimizi fırından çıkarıp ılıttıktan sonra karamel sosumuzu arasına doldurabilmek için; keklerimizin tepelerini keskin bir bıçakla içe doğru oyarak kesip çıkarıyoruz. Huni biçiminde bir çukur oluşuyor, ben daha fazla karamel dolgusu olsun diye bıçak yardımıyla o çukuru genişlettim (aşağıdaki foto da olduğu gibi).

Bu çukura hazır karamel sosunu dolduruyoruz ve kekin üstünden çıkan parçasını karamel sosun üzerine yerleştiriyoruz ve hafif bastırıp kapatıyoruz.
Afiyet olsun.