5 Ağustos 2013 Pazartesi

TEREYAĞLI YALANCI SU BÖREĞİ

 
Ramazandaki favori böreğim, yiyen herkes çok sevdi, mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:
1 kilo yufka
125 gr tereyağı
2 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
300 gr beyaz peynir
200 gr kaşar peyniri
 
Yapılışı: Tereyağımızı eritiyoruz. Bir kenara bırakıyoruz hafif soğuması için. Büyükçe bir kaba sütü, suyu, sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ekleyip iyice çırpıyoruz.
 
Böreğimizi döşeyeceğimiz fırın tepsimize ilk yufkamızı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde seriyoruz. 
 
Üç adet yufkamızı bütün olarak kenara ayırıyoruz ve diğerlerini hazırladığımız karışımımız da ikiye bölerek tek tek ıslatıp büzüştürerek tepsiye yerleştireceğiz.
 
İki yufkayı tepsimize büzüştürerek yerleştirdikten sonra üzerine erittiğimiz tereyağından biraz gezdiriyoruz.
 
Bütün yufkamızdan birini karışımımıza batırıp tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine peynirlerimizi rendeliyoruz.
 
Bütün yufkalardan diğerini de ıslatıp tepsiye yerleştiriyoruz üzerine kalan tereyağımızı gezdirip son ıslattığımız yufkayı da yerleştiriyoruz.
 
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsiye doğru katlıyoruz. Böreğimizi kesip kalan karışımızı üzerine döküyoruz.
 
Böreğin biraz kendini çekmesi için dolapta bir kaç saat bekletiyoruz.
 
200 derecede böreğimiz nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.