5 Ağustos 2013 Pazartesi

TEREYAĞLI YALANCI SU BÖREĞİ

 
Ramazandaki favori böreğim, yiyen herkes çok sevdi, mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:
1 kilo yufka
125 gr tereyağı
2 yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
300 gr beyaz peynir
200 gr kaşar peyniri
 
Yapılışı: Tereyağımızı eritiyoruz. Bir kenara bırakıyoruz hafif soğuması için. Büyükçe bir kaba sütü, suyu, sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu ekleyip iyice çırpıyoruz.
 
Böreğimizi döşeyeceğimiz fırın tepsimize ilk yufkamızı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde seriyoruz. 
 
Üç adet yufkamızı bütün olarak kenara ayırıyoruz ve diğerlerini hazırladığımız karışımımız da ikiye bölerek tek tek ıslatıp büzüştürerek tepsiye yerleştireceğiz.
 
İki yufkayı tepsimize büzüştürerek yerleştirdikten sonra üzerine erittiğimiz tereyağından biraz gezdiriyoruz.
 
Bütün yufkamızdan birini karışımımıza batırıp tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine peynirlerimizi rendeliyoruz.
 
Bütün yufkalardan diğerini de ıslatıp tepsiye yerleştiriyoruz üzerine kalan tereyağımızı gezdirip son ıslattığımız yufkayı da yerleştiriyoruz.
 
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsiye doğru katlıyoruz. Böreğimizi kesip kalan karışımızı üzerine döküyoruz.
 
Böreğin biraz kendini çekmesi için dolapta bir kaç saat bekletiyoruz.
 
200 derecede böreğimiz nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. cok guzel duruyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi tereyyag koktu ellerine saglik sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ben sitenizi yeni keşfettim. Böreğiniz çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
    Ama sorum olucak toplam kaç yufka konuluyor onu anlayamadım yani alta kaç yufka üste kaç yufka açıklarsanız sevinirimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba serpil hanım toplamda 6 yufka kullanıyoruz. en alta kuru bir tane seriyoruz 3 tane yufkayı ikiye bölerek onun üstüne yerleştirip peynirimizi yayıyoruz.2 tane de üste yufka koyuyoruz 2 kat şeklinde. afiyet olsun

      Sil
  5. bayrama bundan yapsak olur mu acaba :))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel yumuşacık görünüyor. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  8. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  9. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?


    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil