10 Nisan 2015 Cuma

EVDE FINDIK EZMESİ YAPIMI

SÜT REÇELİNDEN YALANCI FINDIK EZMESİ


Uzun bir ara sonra yeni bir tarif, aslında tarif süt reçeli tarifi ama ben içine çekilmiş fındık koyarak fındık ezmesi tadı yakalamaya çalıştım. Bizce oldu, umarım sizde beğenirsiniz...

Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık

Yapılışı

Sütü ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynaması için ateşe koyuyoruz. Ben 6 litrelik düdüklü tenceremi kullandım.

Kaynayıp şeker eridiğinde karbonatı ekleyip ocağın altını orta dereceye getiriyoruz.

Yaklaşık 40-45 dakika boyunca sık sık karıştırmak şartıyla kaynatmaya devam ediyoruz. Sık sık karıştırmamız gerekiyor çünkü karbonatı attıktan sonra çok fazla kabaracak.

Köpürmesi durup cıvık bir muhallebi kıvamına gelen reçelimizin altını kapatıyoruz.

Ocakta aldıktan sonra vanilyayı ve fındığımızı ekleyerek karıştırıyoruz ve kavanoza alıyoruz. Reçelimiz kavanoza koyduktan sonrada koyulaşacaktır.

Afiyet olsun…