28 Şubat 2018 Çarşamba

KOLAY PANKEK


Kız kardeşim çok güzel puf puf pankekler yapar ama her şeyi göz kararı koyar, bende göz kararı olmaz her şey bardaklı, kaşıklı ölçülüdür. Bundan mütevellit size garantili bir pankek tarifi bırakıyorum buraya efendim.

Malzemeler: 

1 yumurta 

1 su bardağı süt (tam yağlı)

1 yemek kaşığı sıvıyağ 

1 + ¼ su bardağı un 

1 çay kaşığı kabartma tozu 

½ çay kaşığı karbonat

2 yemek kaşığı şeker 

½ paket vanilya 


Yapılışı: 

Pankeklerimizi pişireceğimiz seramik veya teflon tavayı ocağa koyup ve kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz. 

Kuru malzemelerimizi bir kabının içinde güzelce karıştırıp bir kenara alıyoruz. 

Başka bir kabın içinde sıvı malzemeleri mikserle birkaç dakika kadar çırpıyoruz. Mikserle burada işimiz bitiyor. Pankeklerimizin yumuşacık ve puf puf olması için çok fazla çırpmamız gerekiyor, bundan sonrası için artık tahta bir kaşık veya spatula kullanmamız gerekiyor. 

Sıvı karışımımızın içine yavaş yavaş kuru malzemelerimizi ekleyip bir tahta kaşık veya spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz. 

Isınan tavamızı bir silikon fırça yardımı ile hafif yağlayıp bir iki dakika bekliyoruz. Artık pankeklerimizi pişirebiliriz. Bir yemek kaşığı yardımı ile tavanın birkaç yerine aralıklı olarak hamurumuzu döküyoruz. 

Pankeklerimizin üstü hafif göz göz olduklarında çeviriyoruz ve diğer taraflarını da pişirdikten sonra (arka tarafları daha hızlı pişiyorlar o yüzden bir 10 -15 saniye sonra kontrol edip pembeleşince) servis tabağına alıyoruz. Tüm hamur bitene kadar pişirmeye devam ediyoruz. 

Afiyetle…