6 Mart 2018 Salı

ISLAK KEK


Tarifin orjinali Damsykitchen'ın sitesinde mevcut, kaç kez yaptıysam, her seferinde yiyenler bayıldı. Bende bu muhteşem tarifi bir kaç değişiklikle kendi siteme bırakayım dedim.

Malzemeler (Büyük Dikdörtgen Borcama)

Keki için:

6 yumurta

1,5 su bardağı şeker

3/4 su barağı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı tarçın

4 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

1,5 su barağı süt

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 paket kare sütlü çikolata

Yapılışı:

Şekerimizi yumurtamızı 5 dakika kadar iyice çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.

Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tarçını bir kapta karıştırıp tercihen eleyerek sıvı karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpıyoruz (Çok sıvı bir karışım olacak merak etmeyin).

Yağladığımız borcama harcımızı döküyoruz ve 180 derece de 35- 40 dakika kadar pişiriyoruz. Pişme hızı fırından fırına değiştiği için mutlaka kürdan testi yapınız.

Kekimiz pişerken bizde küçük bir tencereye sosumuz için gerekli olan süt, şeker ve sıvı yağı alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha pişirip, çikolatamızı ekliyoruz.

Kekimiz fırından çıktıktan sonra 1-2 dakika bekleyip dilimliyoruz ve sosumuzu sıcak sıcak her yerine eşit dağılacak şekilde döküyoruz.

Islak kekimiz hazır dilediğimiz gibi süsleyip 1-2 saat dinlediriyoruz ve servise hazır. 

Afiyetle...