Yorucu bir günün ardından, yine bir kek tarifi. Aslında keki cumartesi günü yaptım ama yayınlamak bugüne kaldı. Halam için yaptım keki ve masada sanırım görüntüsünün verdiği cazibeden dolayı olsa gerek en çok rabet gören çikolatalı kek oldu. Ama halamın yapmış olduğu pofur pofur börekler ve börülce salatası da benim favorilerimdi.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 paket kare sütlü çikolata
Yarım su bardağı fındık
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Yapılışı : Şekeri ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Süt,yağ, kakao ve vanilyayı ilave edilip karıştırıyoruz. Un, kabartmatozunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bir bıçak yardımıyla parçaladığımız çikolata parçalarını ve fındıklarımızın yarısını katıp bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kek kalbımızı yağlayıp kalıbımızı kırılmış fındıklarla kaplıyoruz ki kekimizin kalıptan kolay çıkabilsin. Karışımımızı kek kalıbımıza boşaltıp 170 derece fırında 50-55 dakika pişiriyoruz. Kekin üzerine fırından çıkarmaya yakın çikolata parçaları koydum, aklım sıra onlar eriyecek ve üstü çikolata kaplı olacaktı ama çikolatalarım aksine sertleşti:) Bence güzel görünüyorlar... Afiyet olsun...
harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSildantel yine göz kırpıyor bana,
sevgilerimle...
dantel pazar malı:) 10 tl
SilCok nefis bir kek olmus canim ellerinize saglik .
YanıtlaSilGerçektende çok cezbedici, nefis görünüyor. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilçooook güzel gözüküyorrr,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilNefisss görünüyor nefiss..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
Ellerine sağlık. Görüntü beni tam kalbinden vurdu. Bence de çikolatalar estetik durmuş.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim...
YanıtlaSilEllerine sağlık kekde çook güzel,
YanıtlaSilama börekleride merak ettik :=)) aklımız kaldı !
sevgiler
en kısa zamanda yapıp yayınlayacağım inşallah:) sevgiler, saygılar:)
SilELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil:))
tşk ederim
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSiltşk ederim
Sil