SÜT REÇELİNDEN YALANCI FINDIK EZMESİ
Uzun bir ara sonra yeni bir tarif, aslında tarif süt reçeli tarifi ama ben içine çekilmiş fındık koyarak fındık ezmesi tadı yakalamaya çalıştım. Bizce oldu, umarım sizde beğenirsiniz...
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
Yapılışı
Sütü ve şekeri derin bir
tencereye alarak kaynaması için ateşe koyuyoruz. Ben 6 litrelik düdüklü
tenceremi kullandım.
Kaynayıp şeker eridiğinde karbonatı
ekleyip ocağın altını orta dereceye
getiriyoruz.
Yaklaşık 40-45 dakika boyunca sık sık
karıştırmak şartıyla kaynatmaya devam ediyoruz. Sık sık karıştırmamız gerekiyor
çünkü karbonatı attıktan sonra çok fazla kabaracak.
Köpürmesi durup cıvık bir
muhallebi kıvamına gelen reçelimizin altını kapatıyoruz.
Ocakta aldıktan sonra vanilyayı ve
fındığımızı ekleyerek karıştırıyoruz ve kavanoza alıyoruz. Reçelimiz kavanoza koyduktan
sonrada koyulaşacaktır.
Afiyet olsun…
Harika görünüyor..
YanıtlaSil