Dolmalar annemden afiyetle yemesi bizden:)
Malzemeler:
1 kilo kabak
Üzüm yaprağı
Üzüm yaprağı
300gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber, karabiber, tuz
1,5 su bardağı kaynar su
1,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı: Kabakları güzelce yıkayıp soyuyoruz. Kabakları ikiye bölüp oyuyoruz. Soğanı rendeliyoruz üzerine pirinç, sıvı yağ, tereyağ, salça, kıyma, baharatlar ve tuzu ekleyip bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Karışmızı kabaklarımızın ve haşlanmış üzüm yapraklarımızın içine kafi miktarda doldurup tancereye kabakları dik bir şekilde yan kısımada üzüm yapraklarını diziyoruz. Doldurma işlemi bittikten sonra tencereye su ilave edip, ocağa koyarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz. Yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
NOT: Dolmamıza lezzet vermesi için tencerenin dibine tereyağ ve çok az miktarda salça yakıyoruz.
ooohhhh mis gibi koktu ellerine sağlıkk..
YanıtlaSilhemde ne kadar mis koktu anlatamam, o kapağı açınca
Silımm bayılırım .:)çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSiltşk ederim...
SilDiyette olan benim gibi biri için bu dolmalar hayal gibi :)
YanıtlaSilbende diyetteyim ama herşeyden yiyip çok hareket etmek lazım:)
Silof yaaaa tam benlik,ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSil:)bende çok seviyorum kabak dolmasını çokları sevmesede.
SilANNENİN VE SENİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ:)
YanıtlaSiltşk ederim...
Silannenin ellerine sağlık nefis olmuş gerçektende sevgilerimle
YanıtlaSiltşk ederim, güzel yorumunuz için, hoşçakalın...
SilDaha bugün ablama dedimki, dolma yapsakta yesek çok canım istiyor diye :) Çok severim ve çok nefis görünüyorlar ellerinize sağlık..
YanıtlaSilyapıp yemişsinizdir inşallah:) hoşçakalın...
Silellerıne sağlık canım cok sevdıgım lezzetlerı yapmışsın
YanıtlaSil:) tşk ederim
Sil